Wat heb je nodig om thuis krachttraining te doen?

Krachttrainingsapparatuur voor thuisgebruik wordt tegenwoordig steeds populairder. Daardoor vind je deze apparaten steeds vaker bij mensen thuis. Waar vroeger alleen de hometrainer als thuisapparatuur werd gezien, is het aanbod tegenwoordig steeds breder en toegankelijker. Toestellen worden compacter en toch veelzijdiger, robuuster qua kwaliteit en goedkoper.

Wat heb je nodig om thuis krachttraining te doen?

Waarom thuis trainen?

Mensen trainen thuis om verschillende redenen. Een eerste reden om thuis te trainen is de lage drempel. Toegankelijker dan je zolder wordt het niet. Je hoeft niet meer je tas te pakken, naar de sportschool te fietsen en je vervolgens om te kleden. Je kleedt je om en begint meteen met trainen. De tijd die je normaal gesproken kwijt bent aan het reizen van en naar de sportschool kun je nu gebruiken om te sporten.

Mensen die thuis trainen als aanvulling op de sportschool hebben daar meestal verschillende redenen voor. Mensen die bijvoorbeeld onregelmatige uren werken of niet vaak genoeg een sportschool kunnen bezoeken, kunnen deze methode gebruiken om bepaalde spiergroepen geïsoleerd te trainen. Kortom, er zijn vele redenen waarom je thuis aan krachttraining zou kunnen doen.

Past thuis trainen bij jou?

Als je tegenwoordig thuis wilt trainen, kun je kiezen uit een groot aantal apparaten en attributen. Welke apparaten en attributen bij je passen, hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Het eerste wat je je moet afvragen is of thuis trainen een vervanging of een aanvulling is op de sportschool. Vraag je daarbij ook af welke ambities je hebt.

Voor een complete training thuis heb je veelzijdige apparatuur en rekwisieten nodig. Heb je dit niet, dan loop je het risico dat je een skip legday, skip chestday of andere skip day lichaamsverhoudingen krijgt. Als thuis trainen een aanvulling is op de sportschool dan is dit iets minder noodzakelijk. Je kunt dan altijd veelzijdig trainen in de sportschool.

Fitness toestellen voor thuis

Om krachttraining thuis uit te voeren heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste heb je natuurlijk een vorm van gewichten. Hierbij kan gedacht worden aan halters, dumbbells, elastieken banden of gewichtsplaten. Daarnaast heb je een aantal accessoires nodig, zoals handdoeken, matten en therapeutische balansballen. Ten slotte is het belangrijk dat je de juiste afstand houdt tussen jezelf en de gewichten om blessures te voorkomen.  

Bekijk ook eens: