Welke paranormale verschijnselen zijn er?

Paranormale verschijnselen zijn over het algemeen verschijnselen die buiten de gebruikelijke ervaring of wetenschappelijk begrip vallen. Er wordt vaak gedacht dat paranormale verschijnselen worden veroorzaakt door bovennatuurlijke krachten zoals ufo's, maar er is nog steeds veel onderzoek nodig om deze beweringen hard te maken. In dit artikel gaan we verder in op paranormale verschijnselen.

Welke paranormale verschijnselen zijn er?

De verschillende paranormale verschijnselen

Er zijn een aantal paranormale verschijnselen waarvan wordt gezegd dat ze voorkomen in het dagelijks leven.

Telepathie

Hiervan is het voorkomen van telepathie, of gedachteoverdracht, een van de meest voorkomende. Veel mensen geloven dat telepathie een soort mindreading is, waarbij men gedachten kan opvangen van een ander persoon. Ook wordt er gesuggereerd dat telepathische communicatie de mogelijkheid biedt om gedachten tussen personen of zelfs dieren te versturen. Het is misschien een vorm van paranormale communicatie, maar meer wetenschappelijke data is nodig om de bewering te ondersteunen.

Helderziend

Een ander vaak voorkomend paranormaal verschijnsel is helderziendheid. Heldervoelende mensen beweren in staat te zijn om een visie te krijgen op het verleden, heden of toekomst dankzij bovennatuurlijke Krachten. Naast visionaire kracht kan heldervoelendheid ook informatie onthullen die niet gemakkelijk waarneembaar is voor anderen, zoals het verleden of de toekomst van iemands leven.

Voorspellende droom

Een derde paranormaal verschijnsel is voorspellend dromen. Hoewel veel mensen beweren dat ze voorspellende dromen hebben, zijn er maar weinig wetenschappelijke gegevens die deze beweringen kunnen ondersteunen. Sommige mensen geloven dat voorspellende dromen een soort bovennatuurlijke gave zijn die hen in staat stelt om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen. Maar tot nu toe zijn er geen harde bewijzen dat dit waar is.

Verplaatsen

Tenslotte wordt ook geloofd dat sommige mensen paranormale krachten hebben om objecten of dieren te verplaatsen met alleen hun geest. Hoewel dit een van de meest voorkomende paranormale verschijnselen is, zijn er weinig wetenschappelijke gegevens die het bestaan ervan ondersteunen. Er wordt vaak gesuggereerd dat dit een soort bovennatuurlijke kracht is, maar er is geen duidelijk bewijs dat dit waar is.

Bekijk ook eens: