Waarom artikelen op internet schrijven?

Waarom de moeite nemen om online artikelen te schrijven? Artikelen schrijven kost veel tijd en niet iedereen is er even goed in en vindt het leuk. Het online plaatsen van relevante artikelen is echter essentieel voor bijna elk online bedrijf. Goede en kwalitatieve artikelen krijgen punten in zoekmachines en trekken zo bezoekers aan. Bezoekers die zich aangetrokken voelen tot de artikelen zullen meer willen lezen of meer willen weten over jou of jouw product. Zo creëer je een relatie met je potentiële klanten. Maar niet alleen. Hoewel vaak wordt gezegd dat mensen niet meer lezen, geldt dit in feite alleen voor teksten die niet interessant zijn. Sterker nog, mensen lezen nu meer dan ooit tevoren. Denk maar aan: statusupdates, WhatsApp-berichten, berichten, e-mails, sms'jes vliegen ons elke dag in de oren. We zoeken ook actief op internet naar informatie over onderwerpen waar we meer over willen weten. Onze honger naar informatie is nog nooit zo groot geweest. En u, als schrijver van teksten over jouw product of dienst, gebruikt deze honger in het voordeel.

Beelden trekken aandacht, teksten overtuigen

Inderdaad, de aandacht van mensen wordt eerder getrokken door een beeld dan door een tekst. Maar niemand laat zich door beelden overtuigen. Ooit gehoord van een verkoper die al na één zin ging koffie drinken? Precies, alleen met een verhaal verkoop je een product. Natuurlijk moet dat verhaal dan wel interessant, humoristisch of anderszins aantrekkelijk zijn. Hoe je een goede artikeltekst schrijft, leggen we je daarom ook uit op onze website.

Presenteer je als de expert

Een goed artikel bouwt aan de reputatie als expert in jouw interessegebied of branche. Naast de zichtbaarheid van je website, blog of (online) onderneming vergroot je ook de geloofwaardigheid als expert. Het spreekt voor zich dat de artikelen die expertise moeten overbrengen!

Schrijf je eigen artikel

Ben je genoeg geïnspireerd om het online bedrijf te promoten? Schrijf je eigen artikelen en gebruik gratis links naar de website. Registreer en publiceer vandaag nog jouw eerste artikel!

Publiciteit

Publiciteit met schrijven van artikelen is een uitstekende manier om je bekendheid te geven. Door het schrijven van kwalitatieve en interessante content kunnen lezers geïnteresseerd raken in jou artikelen. Als je content informatief en interessant is, zullen mensen het artikel delen met hun netwerk, wat je bedrijf gratis publiciteit kan opleveren.

Bekijk ook eens: