aanmeld knop
dot

Stoppen met roken - Drie voordelen van stoppen met roken

roken2.jpg
Stoppen met roken heeft veel voordelen. Zo loop je minder kans op allerlei ziektes en bespaar je veel geld. Ook krijg je meer zelfvertrouwen na het stoppen met roken. Je hebt immers een verslaving overwonnen.

Voordeel 1: Minder kans op allerlei ziektes

Zolang je rookt loop je een grotere kans allerlei ziektes te ontwikkelen. Het gaat hierbij om ziektes aan verschillende organen en allerlei soorten kanker. Ook zijn er verschillende ziekten aan de longen en ademhaling die in de meeste gevallen zijn veroorzaakt door roken. Wanneer je stopt met roken neemt voor veel ziekten de kans dat je het oploopt weer af. Zo beginnen bijvoorbeeld de longen aan een grote schoonmaak nadat je gestopt bent met roken.

 

Voordeel 2: Je bespaart heel veel geld

Op het moment van schrijven kost een pak sigaretten om en nabij de zeven euro. De verwachting is dat de prijs van tabak de komende jaren nog verder zal stijgen. Wie dagelijks een pakje sigaretten oprookt zal nu, en zeker in de toekomst, meer dan 2000 euro per jaar kwijt zijn aan roken. Wanneer je niet rookt bespaar je dit geld of geef je het waarschijnlijk uit aan dingen die niet alleen maar zorgen voor voldoening op de korte termijn. Hoewel veel rokers voornamelijk stoppen om hun gezondheid, en niet om de financiële gevolgen van het roken, zijn de bakken geld die het roken kost toch een goede beweegreden om te stoppen.

 

Voordeel 3: Je hebt een verslaving overwonnen

Bij roken is er sprake van een serieuze verslaving aan nicotine. Volgens experts kan een tabaksverslaving worden vergeleken met een verslaving aan heroïne. De kans op terugval na het stoppen is erg groot. Heb je de rookverslaving eenmaal gewonnen, dan mag je best trots zijn op jezelf. Je hebt immers een verslaving overwonnen. Niet iedere roker zal dat je zomaar even nadoen.

 

Hulp bij het stoppen met roken

Eerder werd er al gemeld dat een rookverslaving een verslaving is die serieus moet worden genomen. Omdat de kans op terugval groot is, is het belangrijk om echt aandacht aan het stoppen met roken te besteden. Iets wat het gemakkelijker kan maken is het stoppen met roken via acupunctuur. Daarnaast worden er veel seminars aangeboden door verschillende partijen waarbij de deelnemer geestelijk wordt voorbereid voor het stoppen met roken. Men leert er in feite hoe de rookverslaving werkt en met welke valkuilen het gepaard gaat.


Tags: stoppen met roken, acupunctuur
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2013-12-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving