aanmeld knop
dot

De voordelen van stoppen met roken

roken2.jpg
Steeds meer rokers realiseren zich dat roken veel nadelen met zich meebrengt. Voor veel rokers een reden om de knoop door te hakken en te stoppen met roken. Lange tijd werd beweerd dat roken zorgde voor ontspanning en gezelligheid. Er werd daarbij door artsen nauwelijks stilgestaan bij eventueel schadelijke effecten van roken. Door onderzoek weet men inmiddels dat roken erg ongezond is. Men raadt dan ook aan om te stoppen met roken.

Hiervoor voert de overheid ook regelmatig campagnes. Om mensen te wijzen op de gevaren van roken en om ze aan te moedigen om te stoppen.

 

Roken veroorzaakt ziektes

Roken is de veroorzaker van verschillende ziektes. Een sigaret bevat ongeveer 3000 verschillende stoffen die de ziekte kanker kunnen opwekken. Veel longziekten zijn gerelateerd aan roken. Denk aan longkanker of de beruchte aandoening COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Ook heeft roken effect op je bloedsomloop en stoelgang.

 

Slechtere conditie door roken

Roken is erg slecht voor de conditie. Met de rode bloedcellen wordt zuurstof in ons bloed opgenomen. Tijdens het roken zullen deze cellen geen zuurstof, maar koolmonoxide opnemen. Hierdoor gaat er een verminderde hoeveelheid zuurstof naar organen en spieren. Bij het stoppen met roken zullen de longen met een schoonmaak beginnen. Daarom zal je conditie na het stoppen met roken wel weer dichtbij het oude niveau komen.

 

Verslaving

Omdat roken een verslaving is, ben je enigszins afhankelijk van de sigaret. Je kent vast wel het moment waarop de stress ontstaat wanneer je sigaretten op zijn en de winkels bijna sluiten. Dit maakt je afhankelijk. Als je stopt met roken overwin je de verslaving en hoef je je geen zorgen meer te maken over of je genoeg sigaretten hebt.

 

Roken is duur

Roken is erg duur. De tabaksprijzen stijgen permanent. Dit betekent dat roken niet alleen al duur is, maar ook steeds duurder wordt. Omdat veel rokers de sigaret niet kunnen missen, hebben zij de uitgaven aan roken niet zelf in de hand. Wanneer je stopt met roken geef je er ook geen geld meer aan uit en dit geld kun je mooi voor andere zaken gebruiken.

 

Hulp bij het stoppen met roken

Het is bekend dat stoppen met roken lastig is voor veel mensen. Iemand die een boek heeft geschreven over het stoppen met roken is Allen Carr. Veel mensen hebben baat gehad bij zijn boek. Het boek legt uit hoe de rookverslaving werkt en hoe de tabaksindustrie bijdraagt aan de illusie dat roken ontspannend is. Deze man is helaas al overleden. Hij heeft diverse boeken geschreven over verslaving


Nadelen van roken
Stoppen met roken - Drie voordelen van stoppen met roken
Stoppen met roken. Omgaan met lastige momenten
Stoppen met roken? Zo lukt het


Tags: stoppen met roken
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2014-05-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving