Een cirkelzaag kopen

Het kopen van een cirkelzaag kan in sommige gevallen best lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten en merken cirkelzagen. Elke cirkelzaag is uniek en heeft zijn eigen functie voor het zagen van hout. Het doe-het-zelf blog van zoekeenmannetje.nl helpt je op weg met drie tips voor een succesvolle aankoop van een cirkelzaag.

Een cirkelzaag kopen

De juiste circelzaag

De juiste cirkelzaag kopen betekent dat deze geschikt is voor jou als vakman. De ene vakman gebruikt meer een cirkelzaag dan de andere. Als je bijvoorbeeld een professional bent, moet je een cirkelzaag van hoge kwaliteit kopen. Als je slechts af en toe klussen in huis doet, volstaat een simpele cirkelzaag. De volgende drie tips worden in vraagvorm gesteld, als je een duidelijk antwoord kunt geven op deze vragen kan dat je helpen bij het kopen van een cirkelzaag:

Gebruik ik vaak een cirkelzaag?

Zoals eerder vermeld gebruiken hobbyisten minder vaak cirkelzagen dan professionals. Ben je een doe-het-zelver en wil je wel eens thuis je eigen cirkelzaag maken? Dan is een simpele cirkelzaag voldoende. Bijvoorbeeld de handcirkelzaag van het merk Powerplus. Tegenwoordig kiezen veel thuisvakmensen steeds vaker voor mini-cirkelzagen. Deze cirkelzaag is met één hand te bedienen en is ideaal voor het zagen van laminaat, vlonder of andere delen van de vloer. De mini-cirkelzaag kan ook verschillende materialen zagen, omdat hij wordt geleverd met meerdere zaagbladen. Voor enkele tientallen koop je een mini-cirkelzaag. Wil je nog meer toeters en bellen voor jouw cirkelzaag, zoals een laser of stofverwijdering, dan ligt de prijs al snel rond de honderd euro.

Werk ik op een plek met elektriciteit of niet?

Cirkelzagen zijn ook ontworpen voor gebruik buitenshuis. Deze cirkelzagen zijn meestal draagbaar. Zeer compacte cirkelzagen zijn dus handcirkelzagen, accucirkelzagen, invalcirkelzagen of minicirkelzagen. Andere soorten zagen, zoals verstekzagen en tafelzagen, zijn meestal niet draagbaar. Maar er komen steeds meer tafelzagen met een verstelbare voet op de markt. Dit onderstel heeft meerdere wielen zodat je buiten de werkzaamheden kunt voortzetten. Het enige probleem is dat de meeste cirkelzagen 230 volt zijn (vereist een stopcontact). Dan moet je aan de andere helft trekken, die vaak weer te kort komt. Daarom is het verstandig om voor een accu-cirkelzaag te kiezen. Deze cirkelzagen zijn voorzien van een lithium-ion accu om de nodige energie op te wekken. Je kunt de plank dus zelfs direct op de daken snijden.

Wat is mijn budget?

Als je van plan bent een cirkelzaag te kopen, heb je lang nagedacht over het budget. Maar een krap budget betekent niet dat je geen kwaliteitscirkelzaag kunt kopen. Merken als Bosch, DeWalt of Makita hebben diverse cirkelzagen op de markt gebracht in de lagere prijsklasse. Deze cirkelzagen hebben misschien geen handige uitrusting, maar ze leveren gewoon goede prestaties. Extra accessoires kunnen altijd bijgekocht worden. Bijvoorbeeld een geleiderail (vergelijkbaar met een ijzeren liniaal) om langere sneden te maken. Of wil je meerdere materialen zagen, dan is een universeel zaagblad aan te raden. Uw eigen cirkelzaag kopen doe je eenvoudig online, je kunt online een groot assortiment doorzoeken. Naast cirkelzagen zijn er ook accessoires online verkrijgbaar.

Bekijk ook eens: