Kerstmarkten bezoeken of zelf organiseren

December is de maand van gezelligheid, warmte en samenzijn. Niets brengt deze sfeer beter over dan een bezoek aan een kerstmarkt. Kerstmarkten zijn al eeuwenlang een traditie in Europa en ook in Nederland en Duitsland zijn er vele te vinden.

Kerstmarkten bezoeken of zelf organiseren

Steeds meer kerstmarkten

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen zo van kerstmarkten houden, is de gezelligheid en de feestelijke sfeer die ze creëren. Tijdens de donkere en koude wintermaanden brengen kerstmarkten mensen samen om te genieten van de warmte en de gezelligheid die de markten te bieden hebben. Overal waar je kijkt zie je lichten, kerstversieringen en de geur van warme Glühwein en heerlijk eten.

Nederlandse kerstmarkten

In Nederland zijn er steeds meer kerstmarkten te vinden, elk met hun eigen charme en gezelligheid. Zo is de kerstmarkt in Valkenburg een echte aanrader. Deze markt vindt plaats in de grotten van Valkenburg en geeft daardoor een unieke sfeer. Naast de markt zijn er ook diverse andere activiteiten, zoals een schaatsbaan en een mini-pretpark.

Een andere leuke kerstmarkt is de Winterfair in Rotterdam. Deze markt is te vinden op het terrein van de Euromast en heeft een prachtig uitzicht over de stad. Hier vind je niet alleen kraampjes met kerstspullen, maar ook veel foodtrucks en een schaatsbaan. Een ideale locatie om samen met vrienden of familie te genieten van de kerstsfeer.

Zelf een kerstmarkt organiseren

Kerstmarkten zijn een traditie die in heel Europa geliefd zijn. De gezellige sfeer, de lichtjes, de geur van warme chocolademelk en Glühwein en de kraampjes vol producten en lekkernijen maken kerstmarkten tot een onvergetelijke ervaring. Maar wat als je als werkgever deze ervaring wilt bieden aan je medewerkers? Het organiseren van een kerstmarkt voor je medewerkers kan een geweldige manier zijn om de teamspirit te versterken en een onvergetelijke ervaring te creëren. 

Duitse kerstmarkten

Als het gaat om kerstmarkten, is Duitsland hier een koploper in. Er zijn ontelbaar veel kerstmarkten te vinden, elk met hun eigen unieke sfeer en tradities. Zo is de kerstmarkt in Keulen een van de bekendste en grootste in Duitsland. Hier vind je maar liefst zes verschillende markten verspreid over de stad. Naast de typische Duitse kerstsnacks en drankjes zijn er ook veel kraampjes met handgemaakte kerstcadeaus en decoraties.

Een andere prachtige kerstmarkt is de markt in Dresden. Deze markt wordt beschouwd als een van de oudste en mooiste in Europa en staat bekend om zijn traditionele houten kraampjes en de prachtige verlichting. Op deze markt vind je ook veel muziek- en theatervoorstellingen, waardoor het een echt cultureel evenement is.

Bekijk ook eens: